Velkommen til mit skrivebord

Det kan være en rodebutik – skrivebordet og arbejdet som journalist. Bunker af papir – dagsordener, rapporter, budgetter – møder notesblokke, som ikke blot er fyldt med blækblå kruseduller, men med historier. Hvad enten det tunge problemstillinger eller den ‘lille’ fortælling om et menneskes store passion, fortjener historierne det samme: de skal behandles med omhu.

Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har arbejdet professionelt med journalistik og kommunikation siden 2010 – og har skrevet alt fra nyheder om klimakatastrofer, fødevarespekulation og konkurrencetvister til portrætter, kulturreportager og featurehistorier om blandt andet integration, ensomhed og tro.

Ud over journalistikken har jeg en uddannelse i Religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, hvor jeg blev klogere på verdens største religioner, deres forskelle og fællestræk. Først og fremmest blev jeg dog trænet i at gå til virkeligheden med stærke analytiske briller – og med et mål om at forstå og ikke blot referere.

Kombineret er de to uddannelser et effektivt værktøj – hvad enten min opgave er at blotlægge nuancerne, når stridende parter kaster beskyldninger efter hinanden, eller når min opgave er at give den ild videre, der af vidt forskellige grunde brænder i hvert enkelt menneske.